Kaaran blogitekstit tarjoaa POP Vakuutus.  
POP Vakuutus on moderni digivakuutusyhtiö, jonka kanssa toiminen on helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta yhtyeyden ja vakuutusten hoidon voi tehdä kätevässä ja loogisessa verkkopalvelussa aikaan ja paikkaan katsomatta. Tähän kun lisää varsin kilpailukykyiset hinnat, on paketti hyvin kasassa. Suosittelen. Kokemusta on. Antti Liinpää

vastaava tuottaja, Tuotantotalo Samuus Oy/Kaara.tv

Maas eli Mobility as a service eli suomalaisittain liikkuminen palveluna on kaikkien huulilla vuoden 2016 lopulla. Joka suuntaan lonkeroitaan levittelevä finanssikonserni OP avasi oman Maas-pelinsä marraskuun lopulla Kulku-palvelun lanseerauksella. Uutta palvelussa on kahdesta tarjolla olevasta vaihtoehdosta kalliimman huollon noutopalvelu sekä tarjolla olevien autojen tekniikka. Kahta ladattavaa hybridiä lukuunottamatta (Mitsubishi Outlander PHEV, Kia Optima PHEV) kaikki muut ovat sähköautoja, joka on paitsi modernia myös järkevää. Sähköautossa on tunnetusti polttomoottoriautoa vähemmän huollettavaa, joten kustannukset palvelun tarjoajalle ovat oletettavasti perinteisellä tekniikalla varustettua autoa vähäisemmät. Edullisimmillaan OPn Kulussa pääsee kiinni sähköautoilun kiistämättömiin etuihin (mm. hiljaisuus, kaikki voima koko ajan käytössä, ei viiveitä sähköpoljinta survaistaessa) 470 eurolla. Autona toimii 30 kWh Nissan Leaf, jolle luvataan mukavalta kuulostava 250 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Todellisuudessa Leafilla pääsee Suomen talvikelissä reilu 200 kilometriä. Lukemaan toki vaikuttaa paljon ajotyyli. Myös lämmityksen ym. sähköä kuluttavien toimintojen käyttäminen leikkaa toimintasädettä.  
Kulku-palvelun kallein vaihtoehto on kattavammalla premium-paketilla varustettu Teslan 7-paikkainen sähköcitymaasturi Model X, jonka kuukausihinta nousee 1632 euroon. Ei paha, jos suhteuttaa sen esimerkiksi BMW X5:n kolmelitraisella dieselkoneella varustetun autoedun vapaaseen verotusarvoon, joka on 1505. Ei tietenkään puhuta samasta asiasta mutta autoedun verotusarvo antaa osviittaa Kulun hinnoittelusta.  
Edellä mainitut Kulku-palvelun hinnat perustuivat neljän vuoden eli 48 kuukauden sopimukseen ja 10.000 kilometrin vuosittaiseen kilometrimäärään. Eli ne olivat ns. alkaen hintoja. Lopullinen hinta määräytyy sopimuksen pituuden ja kilometrimäärän mukaan.

Maas eli liikkuminen palveluna – esimerkkejä

Kun minä kuulin ensimmäisen kerran laajemmin Maasista oli visio aika tavalla toinen kuin mitä Kulku on. Maailma on muuttumassa liikkumisen osalta siihen, että yhä harvemmalla on omaa autoa. Liikkuminen hoidetaan kulloisenkin tarpeen parhaalla mahdollisella tavalla tyydyttävällä ratkaisulla. Esimerkiksi jos olen menossa Helsingin Kaivopuistosta Vantaan lentokentälle voisi liikkumiseni hoitua näin: Ensin vuokra-autolla Helsingin rautatieasemalle. Sitten junalla lentoasemalle. Toinen esimerkki. Bisnespalaveri Oulussa. Lähtöpaikka Espoon Keilaniemi. Ensin Espoosta taksilla lentoasemalle, lento Ouluun ja lentokentältä vuokra-fillarilla asiakkaan luokse muutaman kilometrin päähän. Molemmista esimerkeistä lasku veloitetaan käytetyn palvelun mukaisesti suoraan Maas-tililtäni, joka on yhteydessä mobiilisovellukseen. Villeimmät tulevaisuuden visiot, ainakin autovalmistajien kannalta katsottuna, maalailevat, että tulevaisuuden liikkuminen palveluna poistaa autobrändien merkityksen. Auto ei ole tulevaisuudessa nykyisenkaltainen statussymboli, koska harva enää omistaa sellaisen ja monen autoihmisen kauhistukseksi auto hoitaa ajamisen itsenäisesti. Kirjoita alta löytyvään kommenttikenttään oma mielipiteesi asiaan tai kommentoi Kaaran Facebookissa. Lue myös alta OPn Kulku-palvelun tiedote. Siitä näet miten finanssikonserni itse asian ilmaisi. Antti Liinpää, Kaara.tv
OP:n tiedostusvälineille lähettämä tiedote OP Kulku -palvelusta 28.11.2016:  

OPlta ensimmäinen liikkumisen palvelu: OPn Kulku madaltaa kynnystä sähköautoiluun

Kulku-palvelu on OPn ensiaskel liikkumisen toimialalla. Palvelu madaltaa kynnystä sähköautoilun aloittamiseen tarjoamalla pääkaupunkiseudun kuluttajille ja pienyrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausihinnalla.
– OPn uusi strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Kulku-palvelu on ensiaskeleemme liikkumisen palveluissa. Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä liikkumisen tulevaisuutta. Uskomme, että seuraavaksi kuluttajat haluavat siirtyä sähköautoihin. Kulku-palvelun myötä pystymme madaltamaan kynnystä sähköautoilun aloittamiseen, OP Ryhmän digitaalisuudesta ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Harri Nummela kertoo.
Kulku-palvelu tarjoaa pääkaupunkiseudun kuluttajille ja pienyrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta, tarvetta suuriin kertainvestointeihin tai arvailua auton arvon laskusta. Asiakas sitoutuu palveluun vähintään kahdeksi vuodeksi. – Liikkumisen kenttä tulee muuttumaan merkittävästi. Merkittäviä muutostrendejä ovat liikkumisen palveluistuminen, digitaaliset palvelukanavat sekä liikkumisen ekologisuus. OPssa olemme tunnistaneet nämä trendit ja pyrimme olemaan murroksen edelläkävijöitä. Autoilun palveluiden kehittäminen on välttämätöntä, jotta liikkuminen palveluna eli Mobility as a Service -konsepti voi toteutua, sanoo OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä. Kulku-palvelussa on kaksi eri palvelutasoa. Kulku Premium tarjoaa asiakkaalle autoilun kokonaispalvelun, joka sisältää auton käytön lisäksi tarvittavat huollot ja korjaukset, kasko- ja liikennevakuutuksen, noutopalvelun huoltoon, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä rajoittamattoman määrän autopesuja. Peruspalvelu sisältää sähköauton käytön lisäksi huollot ja korjaukset. Kulku-palvelu myös huolehtii huoltoihin kutsumisesta.
Kulku-palvelu tarjoaa heti alkuvaiheessa laajan valikoiman sähköautoja: palvelun kautta käyttöönsä voi saada esimerkiksi Suomen myydyimmät sähköautomallit Teslalta ja Nissanilta tai viime viikkojen aikana lanseeratut Hyundain ja Renaultin täyssähköautot. Edullisimmillaan Kulku-palvelun saa käyttöönsä alle 500 eurolla kuukaudessa, ja esimerkiksi Teslan Model S Kulku Premium -palveluna maksaa lisävarusteista riippuen noin 1350 euroa kuukaudessa. Valittu auto, sen varustelutaso, sopimuksen kesto, palvelupaketti ja ajokilometrit vaikuttavat palvelun kuukausihintaan. Sopimuksen voi tehdä 24–48 kuukaudeksi, ja sen tekemisen yhteydessä asiakas voi halutessaan myydä vanhan autonsa vaihdossa. Palvelu uudistaa samalla myös totuttuja käytäntöjä; esittelyn voi tilata verkossa tai puhelimitse haluamaansa paikkaan, ja myös sopimus palvelun käyttöönotosta voidaan tehdä autoon tutustumisen yhteydessä. Valittu auto toimitetaan asiakkaalle esimerkiksi kotiin tai työpaikalle, tai asiakas voi noutaa sen autoliikkeestä. Autojen toimitusajat vaihtelevat automalleittain. Nopeimmillaan auton saa käyttöönsä parissa kuukaudessa. Kulku-palveluun voi tutustua tarkemmin ja palvelun voi tilata osoitteessa www.op.fi/kulku.
Edellinen
Seuraava

Pin It on Pinterest

Jaa tämä

Jos tykkäsit näkemästäsi, jaa ystäviesi ja tuttaviesi kanssa!