TILAA UUTISKIRJE
Kaara.tv:n uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista koeajoista ja ohjelmista.


Etu- ja sukunimi
Sähköposti

Kaikki Ford Edgen suomi-koeajon materiaalit yhdessä paikassa

Kaara.tv – koeajo – iso katumaasturi Ford Edge 2017

Ford uuden ison katumaasturin Edgen linjakas muotoilu antaa isolle autolle voimakkaan yleisilmeen. Auton väljyyttä sisätiloihin tuova melkein kahden metrin leveys näkyy parhaiten suoraan edestä.  

Ford Edgen mitat:

Pituus: 4808 mm. Korkeus: 1692 mm. Akseliväli: 2849 mm.

Ford Edgen leveys verrattuna Volvo XC60:een:

Ford Edgen leveys: 1928 mm, Volvo XC60:n leveys: 1891 mm. Antti Liinpää

Vastaava toimittaja, Kaara.tv

Takaa Edgen tunnistaa takavalot yhdistävästä linjasta ja molemmilla puolilla autoa sijaitsevista pakoputkien kromipäistä. Ison auton sivuprofiiliin Fordin muotoilutiimi on halunnut tuoda tukevuutta korkealla sivulinjalla ja ilmavuutta voimakkaan viistolla takalasilla. Kokonaisuus on sporttinen ja menevä.
Ford Edgen takaluukku aukeaa sähköllä. Avaus tapahtuu kauko-ohjaimella, napista auton sisältä tai takaluukun painikkeesta. Tavaratila on iso ja laaja. Suojaverhon alla tilaa on 602 litraa, joka on todella iso luku henkilöautolle. Muun muassa golfbägit menevät heittämällä sisään. Laajennus käy nopeasti ja helposti tavaratilan puolelta napeista, jolloin tavaratila laajenee 1847 litraan. Napit ovat mukava elämää helpottava yksityiskohta. Taakse on helppo istuutua, koska kyseessä on normaalia korkeampi auto. Myös lastenistuimien kiinnitys on helppoa, sillä niitä kiinnittäessä ei tarvitse kumartua yhtä paljon kuin matalammissa henkilöautoissa. Tilaa on hyvin joka suuntaan, jopa kolmelle aikuiselle. Lapsille on tilaa suorastaan hulppeasti. Istuin liikkuu pituussuunnassa ja selkänojan kaltevuutta voi muuttaa.
Tavaratila ja takamatkustamo, check! Mutta miten toimii Ford Edgen ohjaamo? Edgen ohjaamo noudattelee muiden uusien nyky-Fordien tyyliä. Sen voi pukea kolmeen sanaan: laadukas, tyylikäs ja looginen. Istuimet ovat mukavat mutta samalla kuskia ja etumatkustajaa tukevat. Käyttökytkimet ovat hyvillä paikoilla ja sekä keskellä että oven puolella on kunnon käsituet jotka luovat rennon ajamisen matkustamisen niin kaupungissa kuin pidemmillä reissulla. Mittaristosta löytyy iso näyttö erilaisten auton toimintojen ja ajotietokoneen seuraamiseen. Auton iso 12 tuuman keskinäyttö toimii kosketuksella. Sieltä voi säätää ilmastointia, lämmitystä, istuimien lämmitystä ja viilennystä, musiikkia ja navigaattoria. Kosketusnäytön alta löytyy siististi asetetut ilmastoinnin ja lämmityksen napit. Edgen käyttömukavuuden kannalta keskikonsolista löytyy kolme todella isoa plussaa: Peruutuskameran voi laittaa koska haluaa päälle. Se auttaa ahtaissa paikoissa sompailun lisäksi ihan normaaleissa liikennetilanteissa. Voi halutessa katsoa koska haluaa mitä suoraan auton takana tapahtuu. Toinen lämmityksen lisäksi viilennyksen omaavat etuistuimet. Ennen kuin on päässyt kokeilemaan kesäkuumalla viilennettyjä istuimia ei ymmärrä kuin iso etu niistä tulee. Kolmas on asia jolla Ford on jo vuosikausia kuronut etumatkaa useimpiin kilpailijoihinsa: tuulilasin lämmitys. Verraton varuste Suomessa ja kaikkialla jossa sataa paljon niin vettä kuin lunta.
Ford Edgeä tuodaan Suomeen yhdellä väkivahvalla dieselmoottorilla, jonka yhteydessä on Fordin 6-portainen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Kahden litran dieselmoottorista löytyy huipputehoa 210-hevosvoimaa ja maksimivääntöä muhkeat 450 newtonmetriä. Runsaat voimavarat tuntuvat ajossa vaivattomana etenemisenä. Vaihdot ovat pehmeitä ja maisema vaihtuu ripeään mutta sitä ei oikein ymmärrä, sillä matka taittuu laadukkaan äänettömyyden vallassa. Tämä on asia jota Ford on uudessa Edgessä painottanut ja se on onnistunut vastamelujärjestelmällä. Auton kaiuttimista tulee ihmiskorvalle huminaa peitävää ääntä. Lopputuloksena on auto, jollaista harvoin tulee Suomen teillä vastaan. Rengashuminaa ja muuta melua on ihastuttavan vähän. Näin ajossa voi nauttia täysillä laadukkaista musiikkilaitteista. Edgen ohjaus on tunnokas ja tarkka. Alusta on säädetty auton muun korkean laatutunnelman vaatimalle tasolle eli se on reagoiva, tunnokas, mukava ja mikä parasta auton tyyliin sopivasti täysin äänetön. Kyllä vaan voi olla nykyaikainen iso katumaasturi laadukas, hiljainen ja miellyttävä ajaa.

Ford Edgen suoritusarvot:

Kiihtyvyys 0-100 km/h 9,4 s, huippunopeus 211 km/h, yhd. EU-kulutus (l/100 km) 5,9, CO2-päästöt 152 g/km.
Auton kaiuttimista tulee ihmiskorvalle huminaa peitävää ääntä. Lopputuloksena on auto, jollaista harvoin tulee Suomen teillä vastaan. Rengashuminaa ja muuta melua on ihastuttavan vähän. Näin ajossa voi nauttia täysillä laadukkaista musiikkilaitteista. Antti Liinpää

Vastaava toimittaja, Kaara.tv

Uusi iso katumaasturi Ford Edge on täydellinen esimerkki nyky-Fordin tavasta luoda laadukkaita ja mietittyjä autoja, jotka eivät petä millään saralla, vaan aidosti nostavat valmistajaa perusautosta premiumiin.

Uudessa Edgessä on kokoa, tilaa ja tyyliä koko sijoitetun rahan edestä. Lisäturvaa hankinnalle antaa Fordin 3 vuoden tai 100.000 kilometrin takuu.

Edge sopii ihmiselle joka haluaa ajaa tyylikkäällä, laadukkaalla ja tilavalla autolla mukavasti ja hiljaisesti. Auton taloudellinen ja voimakas dieselmoottori sekä jouheatoiminen kaksoiskytkinautomaatti tekee Edgestä ihanteellisen perhe- tai bisnesauton pitkille matkoille.

Varmista turvallinen autokauppa, tilaa autotoimittaja, autovälittäjä Antti Liinpään palvelu osoitteessa anttiliinpaa.info

Kaikki Kaaran koeajot, blogit ja muut sisällöt löydät osoitteesta: https://kaara.tv Kaaran sosiaalisen media kanavat ovat: facebook.com/kaaratelevisio twitter.com/kaaratelevisio youtube.com/c/kaaratelevisio instagram.com/kaaratelevisio

Miltä näyttää Herttoniemen Ford Storessa? Kaaran Antti Liinpää kävi tutustumassa ja pyörähti liikkeen ja Ford Edgen läpi kameran kanssa:

Katso koostetussa ohjelmassa esitetty Ford Edgen insertti:

Edellinen

Pin It on Pinterest