Kaaran Peter Geitelin koeajossa Jaguar XF 2.0d 2016

Jaguar ja Land Rover voivat hyvin intialaisomistuksessa. Suunnittelijoille on ilmiselvästi annettu jokseenkin jalomielinen kehitysbudjetti ja tulokset näkyvät. Jaguar on tullut lähemmäksi tavallista autonkäyttäjää ilman että tyyliä tai sporttisuutta on menetetty.

Tämä ei ole Jaguar XE, vaikka nopeasti vilkaisten niin voisi luulla. Tämä on sen ja loistokkaan XJ:n väliin sijoittuvat XF – henkilöauto, joka oikeastaan on neliovinen coupé. XF:llä on tarkoitus hieman kiusata Audi A6:sten, BMW:n 5-sarjan ja Mercedeksen E-sarjalaisten valta-asemaa tässä luokassa.

Kauniin auton konepelti on pitkä ja ylitykset lyhyet. Melkein 5-metrisessä autossa on lähes kolmen metrin akseliväli. Se on 5 cm enemmän kuin 2007 syntyneessä ensimmäisen polven mallissa. Koko on jokseenkin ennallaan, mutta alumiinikori on alentanut painoa 190 kg. Muotoilu on kulmikkaampaa, mutta sitä ei helposti huomaa. Nämä seikat yhdessä matalan 0,26 ilmanvastuksen kanssa tekevät nannaa ajettavuudelle, suorituskyvylle ja taloudellisuudelle.

Hyvää ajettavuudelle tekevät myös etujousituksen päällekkäiset kolmiotukivarret, takapään monivarsituenta. Perusversiot ovat takavetoisia, mutta huipulta löytyy pari nelivetoistakin.

Jäykän alumiinirakenteen ja kolariturvallisuuden yhdistäminen on haasteellinen tehtävä, mutta Jaguar on saanut törmäystesteissä huippupisteet.

Katso video niin tiedät loput.

Ensiesitetty tammikuussa 2016. 10.1.2016.

Kaikki Kaaran koeajot, blogit ja muut sisällöt löydät osoitteesta: https://kaara.tv Kaaran sosiaalisen media kanavat ovat: http://www.facebook.com/kaaratelevisiohttp://www.twitter.com/kaaratelevisiohttp://www.youtube.com/c/kaaratelevisio ja http://www.instagram.com/kaaratelevisio

Edellinen
Seuraava

Pin It on Pinterest